Menú

divendres, 14 de setembre del 2012

Lectures: Cinturó Negre (Yawara!) 4

Ja ho vaig dir no fa gaire, en ressenyar el tercer volum de Cinturó Negre: no volia que passés gaire temps entre lectura i lectura i, per tant, entrada i entrada sobre les meves impressions d'aquesta obra del mestre Urasawa que els catalans vam conèixer a través de l'anime i que (almenys de moment) tenim en exclusiva en forma de còmic. Doncs bé, ja torna a ser aquí la Ginger Inokuma perquè toca parlar de la quarta entrega de les seves aventures.


Deixàvem la protagonista al final del volum anterior a punt de començar el seu primer torneig oficial, una copa creada expressament per a donar-li l'oportunitat d'obtenir palmarès oficial i que li poguessin donar una beca per a la universitat esportiva Saikai, que no és la que ella vol però que el seu avi ha decidit per a ella dins el seu pla de convertir-la en una estrella mundial del judo. Tot i així havia decidit participar-hi perquè tant la seva mare com, sobretot, el noi que li agrada, li havien dit que quan més brilla és quan practica aquest art marcial.


El seu avi i mestre, en Jigorô Inokuma, està convençut que la Ginger arrasarà, però el campionat també ens dóna l'oportunitat de veure altres lluitadores i ens promet el primer enfrontament oficial entre la protagonista i la seva odiosa i alhora entranyable rival, la Sayaka Hon'ami, que als seus 17 anys ha provat tota mena d'esports que ha abandonat tan bon punt s'ha convertit en una estrella. 

Ara prova el judo, que la motiva més que cap altra disciplina perquè hi ha trobat una rival molt forta, la Ginger, que pretén derrotar per a aconseguir el seu objectiu però també per deixar-li clar que en Kazamatsuri és seu i només seu. I el torneig ens dóna l'oportunitat de veure com ha progressat i el potencial perill que representa per a la Ginger, cosa que fa interessant aquesta rivalitat.


La Ginger, en canvi, està més interessada (i de pas també nosaltres, perquè tenim molt clar que ningú no li pot fer ombra) en la fase preliminar del campionat de judo de batxillerat que disputen els nois del club del seu institut, el Musashiyama, als quals va entrenar al volum 3 com ja vam veure. Tant és així que només vol que s'acabi el seu propi campionat per tal de poder anar a animar els seus amics, i mentre no pot fer-ho encarrega al periodista Matsuda que els porti una cinta on ha gravat uns consells per a tots ells. 


Resolt el tràmit que representa per a ella el torneig, que s'ha de dir que es pren amb una immensa modèstia tot i saber que és infinitament superior a totes les altres participants, vol ser testimoni del destí del club de judo del Musashiyama en aquesta primera fase preliminar que mai no ha aconseguit superar però que ara, gràcies als ensenyaments de la Ginger, espera poder solventar encara que sigui a empentes i rodolons.


I no ens és difícil a nosaltres tampoc, gràcies a la mestria de narrador d'en Naoki Urasawa i el seu tractament dels personatges secundaris, emocionar-nos amb la tensa disputa que té lloc en aquesta fase preliminar per part d'uns judoques molt inferiors, tots ells, a la Ginger. 

Un judo a nivell d'estudiants que no té res a veure amb el molt més prestigiós que s'ha viscut paral·lelament en aquest volum i que ha fet la Ginger famosa no només al Japó, on ja ho començava a ser gràcies als mitjans de comunicació, sinó també a l'estranger. Però els combats poden ser emocionants en qualsevol nivell de prestigi de qualsevol disciplina, i això queda ben clar en aquestes pàgines.


És per això que després de vèncer en el torneig els mitjans l'assetgen més que mai, però també s'hi uneixen les universitats, que se la disputen, i judoques famoses d'arreu del món, que volen comprovar la força de la seva nova rival, una nova rival que no té cap intenció de ser-ho. 

A partir d'aquí coneixem els noms d'algunes de les lluitadores a què s'haurà d'enfrontar la Ginger en propers volums, entre les quals destaca la Jodie Rockwell, una canadenca fortíssima i gegant però que immediatament ens cau bé i que s'allotjarà a cals Inokuma. 

Un bon quart volum on les arts marcials han tingut més pes que la part sentimental, fins ara força important, i on veiem un aprofundiment i una evolució en els personatges secundaris, a més de la introducció d'alguns de nous i el salt a la fama definitiu de la Ginger. En altres paraules, la cosa s'ha animat força, malgrat que fins ara no havia estat avorrida en cap moment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails