Menú

dissabte, 2 de juny del 2012

Lectures: Gotham Shall Be Judged

Una altra lectura relacionada amb l'Univers Batman (no patiu, que aviat en vindrà una que no hi té res a veure), i que em va fer interrompre el consum de dues col·leccions que es creuen en aquesta saga que afecta diversos títols relacionats amb el Cavaller Fosc: es tracta de Batman: Gotham Shall Be Judged


Abans de res he de dir que només vaig descartar fer-me una de les col·leccions sorgides de l'esdeveniment Batman: Reborn, i que és precisament al voltant de la qual gira aquest crossover. Estem parlant d'Azrael, que aporta a aquest tom recopilatori els números 14 a 18, que se sumen als números 708 i 709 de Batman, 22 de Red Robin i 22 de Gotham City Sirens

Ho dic més que res perquè m'hauria anat bé per tal de conèixer més profundament el personatge en aquesta nova encarnació que no és la d'en Jean Paul Valley (un home que fins i tot havia substituït en Batman als anys 90), però a banda d'aquest afany completista i exhaustiu no hi ha cap necessitat d'haver llegit els 13 números anteriors.


A Gotham Shall Be Judged l'Azrael és el gran protagonista, sí, perquè la primera part del llibre ens explica per una banda com mor i torna a la vida i que n'està preparant alguna de grossa, però també com els Batmen (el de sempre, en Bruce Wayne, i l'actual de Gotham, en Dick Grayson) intenten recultar-lo per al projecte Batman Incorporated.

I aquest és dels que diuen que no, perquè com dèiem té uns altres plans: acabar amb el mal d'una ciutat tan podrida com Gotham. Ho fa com ha estat fent sempre, clavant les seves espases de foc i gel a les persones, que només se'n salven si estan netes de pecat, però "des de dalt" li diuen que espavili i que destrueixi la ciutat d'una vegada per totes.


Per tal de fer-ho ha reclutat un parell d'operatius, el segon dels quals com a arma humana definitiva amb qui primer s'arriba a enfrontar, i ho ha fet amb el suport d'un personatge llegendari que és qui ha estat movent els fils de tot plegat, però ha instaurat una manera de fer que els herois de la ciutat ho evitin, encara que argumentalment està una mica agafat pels pèls: si en Batman, en Red Robin o la Catwoman són jutjats i declarats lliures de pecat Gotham se salvarà.


Naturalment els 3 herois escollits no estan tan nets com ens podríem pensar i tenen els seus propis dimonis o alguna característica o pes a la consciència que els dificulta passar la prova. I no estic fent cap spoiler si dic que no tindria sentit que el primer en intentar-la passar en sortís net i s'acabés l'amenaça, oi? 

El cas és que és un pla concebut des del principi per tal que cap dels 3 no passi la prova, però si no la passen la ciutat de Gotham i tots els seus habitants desapareixeran. Com acabarà tot plegat? Ho anirem veient. 


El més interessant d'aquesta petita saga és veure els nostres protagonistes patint, enfrontant-se a allò que els provoca malestar encara que no ho tinguin constantment al cap a causa del frenetisme de les seves vides, però destaca la trama d'en Dick Grayson, en què veiem un trauma de la seva infantesa que no tan sols no coneixíem, sinó que ell tampoc no recordava. 

Els 2 números de Batman i els 5 d'Azrael són, per a mi, el millor d'aquest Gotham Shall Be Judged, i de fet els d'Azrael m'han provocat curiositat respecte als números que em falten, però pel que fa a les incursions de Red Robin i Gotham City Sirens les trobo més fluixetes. També s'ha de dir que el guionista dels números d'Azrael i Batman és en David Hine, acompanyat a la primera dels dibuixos d'en Cliff Richards i a la segona dels d'en Guillem March, mentre que de les parts de Red Robin i Gotham City Sirens se n'encarreguen els equips habituals, tant els dibuixants com els guionistes.


A més, vaig interrompre la lectura dels seus respectius toms en el punt en què se saltaven els números 22 de totes dues col·leccions, per si els 23 em feien menjar spoilers, però no hi havia cap necessitat de fer-ho, com tampoc no vaig trobar a faltar, en llegir Batman: Eye of the Beholder, els dos números de Batman que es recopilen aquí. Curiosament el volum recopilatori corrersponent de Gotham City Sirens sí que conté el número 22, encara que sense llegir aquesta saga queda fora de context. 

Gotham Shall Be Judged és una lectura amena i interessant, que no afecta les col·leccions que hi aporten números al crossover però que igualment val la pena. Deixa empremta a l'Univers Batman? No pas. Pensarem que hem perdut el temps després d'haver-la llegit? De cap manera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails