Menú

diumenge, 3 d’octubre del 2010

Lectures: Batgirl Rising

Parlar de la Batgirl és parlar d'una identitat superheroica sota la qual hi ha hagut quatre noies diferents: dues de llarga durada, una de molt curta i l'actual, que veurem fins on arriba. La Batgirl de tota la vida, la que tots els seguidors de les aventures d'en Batman tenim al cor, és la Barbara Gordon, actualment Oracle, la segona va ser l'Helena Bertinelli (que va ser destituïda ràpidament), la tercera l'enigmàtica Cassandra Cain i la d'ara la Stephanie Brown, antigament Spoiler, que va ser durant un període molt curt l'única Robin femenina. 


No estic rebentant res, dient que és ella qui s'amaga sota la disfressa de la nova Batgirl. És d'aquelles coses que mesos abans que es publiquin ja han corregut per internet com la pólvora. I al cap i a la fi no és gaire important. Sabíem que no seria la Barbara Gordon, per motius obvis.

Doncs bé, no m'embolico més. El que he llegit ha estat el recopilatori Batgirl: Rising, que reuneix els set primers números de la nova col·lecció, i que seria una mena de continuació del tom Oracle: The Cure, perquè si bé la noia que salta pels terrats ja no és la filla del Comissari Gordon, la pèl-roja més popular de l'Univers DC sí que té molta importància en aquesta nova etapa de la sèrie. Podríem dir que la Batgirl d'ara és més aviat un equip format per la Stephanie Brown i la Barbara Gordon que no pas una sola persona. 


En aquesta nova etapa de la seva vida, la Stephanie haurà de lluitar contra moltes coses. Per començar, després d'haver fracassat en les seves anteriors identitats superheroiques fins al punt que va arribar a fingir la seva pròpia mort (sumant-se a la del segon Robin per a turment d'en Batman, dues morts que curiosament han acabat amb la resurrecció tant del que havia mort de veritat com de la que només ho feia veure), ha de compaginar la seva vida secreta de superheroïna de nit amb la d'universitària que intenta posar seny de dia.

Però sobretot lluita per ser acceptada, per rebre una nova oportunitat que en Batman i en Robin no li volen donar, encara que no són el Batman i el Robin que ella coneixia (la mort d'en Bruce Wayne ha trastocat tot l'univers del Cavaller Fosc). Aquesta tenacitat és el que convenç precisament la persona a qui li feia menys gràcia veure una nova Batgirl: la Batgirl original. 


Com he dit abans, el nou Batman i el nou Robin coneixen el seu passat temerari i no hi confien, a més de no creure gaire en les seves habilitats, però ella lluitarà per demostrar-los que poden comptar amb ella i que els pot treure de més d'un embolic. 

Conec poc la que fins ara havia estat la Batgirl, la Cassandra Cain, però no m'ha arribat a convèncer mai. En canvi, la Steph em cau molt bé i crec que a la seva identitat superheroica li va molt bé el nou to juvenil, bromista i al mateix temps dramàtic que forma part de la biografia d'aquesta noia que espero que es quedi molt temps fent aquest paper, i si és possible amb el recolzament de la venerada Babs Gordon. M'ha agradat molt aquest rellançament dut a terme pel guionista Bryan Q. Miller i els dibuixants Lee Garbett i Trevor Scott. No sé si es publicarà en castellà, però el recomano a qualsevol que vulgui passar una bona estona amb un còmic entretingut. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails