Menú

dissabte, 12 de setembre del 2009

Lectures: Cinturó Negre (Yawara!) 2

I ara sí, després d'ajornar-ho dues vegades per motius que espero que consideréssiu interessants, toca parlar d'una lectura. El volum 2 de Cinturó Negre, mítica col·lecció que encara ara em costa assimilar que tinguem entre nosaltres i (només) en la nostra llengua, baixa una mica el ritme del primer tom i es concentra, per una banda, en els conflictes interiors de la protagonista i, per l'altra, en la tensió que es va generant al voltant del combat que suposarà el seu debut.


Jo aquesta sèrie la veia a la televisió, com ja vaig dir, però també coneixeu la meva llegendària mala memòria, i hi ha moltes coses que no recordo. Els fets d'aquest volum no els recordo pas, és possible que veiés la sèrie començada, però és una cosa que intento solucionar gràcies a la versió electrònica de cert animal que neix del creuament entre un cavall i una somera o un ase i una egua.

Així doncs, el que passa és que després d'un primer volum on la "Ginger" impressionava tothom, però un "tothom" bastant limitat que es reduïa al periodista Matsuda, la insuportable Sayaka Hon'ami i en Hanazono i companyia, debuta finalment, no sense haver creat unes expectatives enormes de manera no intencionada.

És culpa d'en Matsuda, que veu en la noia la propera superestrella de l'esport japonès, i poc a poc va convencent els seus superiors de la necessitat de cobrir el seu debut. Però la "Ginger" no vol pas ser famosa, vol ser una noia normal, tenir nòvio i que la deixin en pau, i quan en Matsuda ho descobreix es produeix una lluita interior entre el periodista a la caça de l'exclusiva i l'ésser humà comprensiu, que ja veurem com se soluciona.

Per altra banda anirem coneixent més dades del passat de la família de la protagonista i de la seva relació amb l'avi Jigorô Inokuma, alhora que assaborim un llibre més d'un Naoki Urasawa de fa molts anys, de quan encara havia de perfeccionar l'estil de dibuix (tot i que el de Cinturó Negre és igualment molt bo) i s'havia d'anar orientant cap al gènere del seinen, on excel·leix des de fa una bona pila d'anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails