Menú

diumenge, 7 de juny del 2009

Còmic-xafarderies: la veritat sobre en Batman i en Robin

AVÍS: CONTÉ SPOILERS, EN MÉS D'UN SENTIT...

Prou ximpleries. Com a fan del Cavaller Fosc fa molt temps que vaig decidir que faria una entrada al bloc per desmentir els rumors que durant tantíssims anys han circulat sobre l'orientació sexual d'en Batman i en Robin. No és que n'hàgim de fer res, ni vosaltres ni jo, però massa sovint es fa broma sobre aquest tema i ja no sé qui ho fa de bon rotllo malgrat que sap que no és cert i qui ho fa per ignorància. De cara al segon grup, i per tal d'evitar que tu, estimat lector o estimada lectora, caiguis en l'error de fer cas de les ximpleries que es diuen pel món i tinguis ben clar que tant en Batman com en Robin són heterosexuals, escric aquest article.


En Batman amb la Talia Al Ghul, la filla de Ra's Al Ghul, una de les moltes dones que han estat als seus braços i mare del seu únic fill biològic, en Damian. Sense comptar les noies amb què ha estat en el seu paper de playboy milionari, que té l'exclusiva funció d'evitar qualsevol sospita sobre les seves activitats nocturnes, en Bruce Wayne ha estat amb altres dones perquè se les ha estimat de veritat, com ara les periodistes Vicky Vale i Vesper Fairchild, la infermera Shondra Kinsolving, la Selina Kyle (la Catwoman, amb qui a l'univers paral·lel on hi ha la Terra 2 fins i tot està casat i té una filla, l'Helena), la Pamela Isley (Poison Ivy), la Wonder Woman, la primera Batwoman, la Zatanna, la Sasha Bourdeaux o la Silver St.Cloud.

La llista és llarga, com es pot veure, i cap relació no li ha funcionat, perquè no és gens fàcil sortir amb una altra superheroïna, una de les teves enemigues o una civil a qui no pots explicar el secret de les teves activitats nocturnes si no vols que esdevingui l'objectiu d'un dels teus enemics. Però el que va ser el primer Robin, en Dick Grayson, tampoc no es va quedar curt.

Aquí el veiem saltant-se aquella norma no escrita de no relacionar-se amb companys de feina. La seva relació amb la primera Batgirl, la Barbara Gordon, és una de les més recordades de l'Univers Batman i no ha quedat mai del tot tancada.


Aquí el tenim de més gran, ja com a Nightwing després d'independitzar-se d'en Batman i viure durant una temporada amb els Teen Titans i més endavant els Outsiders. La Starfire, una alienígena i també companya de feina, en aquest cas formant part del mateix grup tant als Teen Titans com posteriorment als Outsiders, ha estat un altre dels seus grans amors que van i vénen. A més, donant exemple de com són les relacions segures (fixeu-vos en la part del llit que queda darrera de la noia  i també al terra, una mica més a la dreta). També se l'ha vist tenint aventures d'una nit quan viu i treballa sol a Nova York. Es nota que ha tingut un bon mestre.

Què passa amb en Jason Todd, el segon Robin? Bé, tenint en compte que va morir al cap de poc d'esdevenir Robin i que ha ressuscitat recentment ple de ràbia contra en Batman, no ha tingut temps de relacionar-se amb ningú, si de cas ho sospitem en l'etapa actual, en què és adult i va fent el boig pel món.

Pel que fa al tercer, en Tim Drake, que segons en Batman és "el millor Robin de tots" i a qui fins i tot ha adoptat com a fill, no és desconegut el seu interès per les dones. Ha estat almenys amb la Darla Aquista, filla d'un dels capos mafiosos de Gotham, i la Stephanie Brown, companya d'institut que feia de la justiciera Spoiler.


A la foto veiem com li fa un petó la Steph. Totes dues noies se li van morir, i a més durant la mateixa saga, War Games, provocada per una imprudència de la Stephanie, que volia impressionar en Batman després d'haver estat acomiadada de la seva feina de quarta Robin precisament per temerària (en Tim Drake havia deixat el càrrec per passar més temps amb el seu pare) i haver tornat al seu paper de Spoiler, que en Batman tampoc no aprovava. Però també va estar amb l'Ariana Dzerchenko, de família soviètica immigrada i assetjada per la Troika, la màfia russa de Gotham. I en temps més recents, d'adult i amb la identitat de Red Robin, no s'ha estat precisament quiet.


A més, hi ha hagut algun intercanvi amb la Cassie Sandsmark, la Wonder Girl, xicota del seu difunt amic Conner Kent (Superboy). He de dir, però, que les circumstàncies en què succeeix això no les conec encara, com tampoc si la relació tira endavant o no, però per la imatge es pot deduir que va ser un petó d'aquells tan habituals com moralment reprobables en què el millor amic del traspassat i la seva xicota (o qualsevol combinació semblant) s'acaben embolicant.

Tornem al tema. A banda de la quarta Robin, que tampoc no era lesbiana i ho va demostrar amb la seva relació amb el tercer Noi Meravella, fa poc que ha arribat el cinquè Robin en unes circumstàncies en les que no vull aprofundir, perquè encara estan argumentalment a uns mesos de distància (són números dels Estats Units), però encara és massa jovenet per haver tingut cap relació sentimental i els seus vincles amb en Bruce Wayne fan especialment absurdes les bromes de les que parlava a l'inici de l'article.


Sí, bromes com la del títol desafortunat d'aquest llibre que ignoro si té gaire interès, però no me'l penso llegir mai, per principis. Sempre s'ha fet molta conya sobre la suposada homosexualitat i relació entre en Batman i en Robin, i la sèrie hortera dels anys seixanta no hi va ajudar gaire, així com les pel·lícules Batman Forever i Batman & Robin d'en Joel Schumacher, però qui afirmi aquestes coses demostra que no coneix aquests personatges ni la història d'un dels còmics més importants del món.

A mi no em faria res que qualsevol dels dos fos gai, o tots dos, o tots els que han estat Batman o Robin alguna vegada, que n'han estat uns quants (per cert, en Dick Grayson, el primer Robin, també ha fet de Batman), com ja he dit, però el cas és que no ho són, han demostrat interès en el sexe contrari en tots els casos i és de molt mal gust afirmar que hi ha qualsevol relació de tipus sexual o amorosa entre el mestre i els deixebles, perquè estem parlant de fills adoptius, biològics o "de fet", i no oblidem que mentre fan de Robin normalment són menors d'edat, així que els rumors entren en terreny relliscós. I tot gràcies al psicòleg malparit que el 1954 (en una època favorable a veure fantasmes on no n'hi havia) va escriure el llibre Seduction of the Innocent, on acusava en Batman de pervertir en Robin i la cosa va tenir tant d'èxit que encara dura. Sort que el doctor Frederic Wertham ja és mort. Prou ximpleries.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails